Warsztaty kulinarne – baby wielkanocne

Warsztaty kulinarne – baby wielkanocne

17.03.2018
10:00 - 14:00

Miejsce: Muzeum dla Dzieci

rezerwacje@ethnomuseum.pl

22 696 53 80

Wstęp: 40

Baba wielkanocna to tradycyjne polskie pieczywo cukiernicze, które w XVII wieku zawojowało Europę. I wcale się nie dziwimy, ponieważ ten aromatyczny wypiek przypada do gustu małym i dużym łasuchom ze względu na swoją ciekawą formę i delikatny smak! Oblana perłowym lukrem lub posypana cukrem pudrem, ustawiona w centralnym miejscu stołu, baba uzupełnia widok wielkanocnego wystroju domu. Zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne.

 

Warsztaty realizowane w dwóch turach:

I tura - 10:00-11:30

II tura-  12:30-14:00

 

Wiek uczestników: 6-12 lat.

Koszt: 40 zł od dziecka.  Jeden opiekun: wstęp bezpłatny.*

 

*Ze względu na ograniczoną przestrzeń prosimy, aby jednemu uczestnikowi towarzyszył jeden opiekun.

 

Liczba miejsc ograniczona.

Obowiązują rezerwacje: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80 (pon.-pt. 8:00-16:00).

2018-03-17 10:00:20
2018-03-17 14:00:20